• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Αθλητές και «Οικογενειάρχες» ποδηλάτες ενώθηκαν με τον ΠΗΓΑΣΟ


Ο ποδηλατικός σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ πραγματοποίησε την 1η ποδηλατο-βόλτα σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσεων του νέου Αστικού – Παιδικού ποδηλατικού τμήματος που «ντεμπουτάρει» στα δρώμενα της πόλης για την εαρινή περίοδο. Μετά από το πετυχημένο Ποδηλατικό ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ όπου οι υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ συγκέντρωσαν περισσότερους από 130 μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, ήρθε και η «γνωριμία» των νεαρών - εν δυνάμη μελλοντικών αθλητών- του Ξανθιώτικου συλλόγου με τους «μεγάλους» αθλητές του αγωνιστικού τμήματος.

Έτσι στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφασίστηκε να δοθεί ένα ηχηρό ποδηλατικό μήνυμα στα πλαίσια του παγκόσμιου  εορτασμού για την «΄Ώρα της Γης», συμβάλλοντας έτσι στον τοπικό εορτασμό για το περιβάλλον και την πράσινη ενέργεια. Παράλληλα μικροί μαθητές και γονείς ευχήθηκαν ποδηλατικά για την επικείμενη  αγωνιστική παρουσία των αθλητών του ΠΗΓΑΣΟΥ που θα  συμμετέχουν στους ποδηλατικούς αγώνες στο Κιλκίς.

 

Η χαλαρή ποδηλατο-βόλτα έφτασε στην πλατεία της Γενισέας όπου όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία για γνωριμίες και ανταλλαγή απόψεων «επί ποδηλατικών θεμάτων». Οι μικροί επίδοξοι ποδηλάτες περιεργάστηκαν με θαυμασμό τα αγωνιστικά ποδήλατα των μεγάλων, οι γονείς εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σε θέματα ασφαλείας και εξοπλισμού, ενώ όλοι μαζί ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες δράσεις του Αστικού ποδηλατικού τμήματος του ΠΗΓΑΣΟΥ.  Την παράσταση έκλεψε το γυναικείο φύλλο του συλλόγου, που έδωσε εντυπωσιακό αθλητικό παρών, ενώ τα κορίτσια ήταν πρόθυμα να απαντήσουν στις ερωτήσεις μαθητών και γονέων καθώς και τις απορίες ολων.

Αξίζει να αναφερθεί ο χαιρετισμός του προέδρου Βασίλη Ποιμενίδη προς τους ποδηλάτες, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων : « Το μέλλον κάθε αθλητικού συλλόγου είναι η υποδομή που δημιουργεί. Η νέα γενιά που μυείται στο άθλημα είναι παράλληλα και το μέλλον της ποδηλασίας στην πόλης μας. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ έδειξε ότι θέλει να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα και προς αυτή την κατεύθυνση δημιούργησε μια σειρά από οργανωμένες ποδηλατοδράσεις, ξεκινώντας από τις χαλαρές και φιλικές προς τα μικρά παιδιά διαδρομές και φτάνοντας μέχρι την σχολική ενημέρωση, την κυκλοφοριακή αγωγή, τις ημερίδες ιατρικής και διατροφικής ενημέρωσης και τόσα άλλα. Βέβαια τον πρώτο λόγο σε αυτές τις ηλικίες έχει πάντα η διασκέδαση, η χαρά και το παιχνίδι. Ο σύλλογος έχει βάλει στο πρόγραμμα και υποστηρίζει πολλές εκδηλώσεις με ποδηλατοπαιχνίδια, παιδικούς αγώνες, events και happenings σε πεζόδρομους και πλατείες, αλλά και συναντήσεις με όμορους συλλόγους. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε προκειμένου να συμβάλλουμε στην δημιουργία μιας μεγάλης Ξανθιώτικης ποδηλατικής οικογένειας».

 

Ένας από τους καλύτερους και διακεκριμένους ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ ο Σταύρος Παπαδόπουλος μίλησε στους μικρούς ποδηλάτες που έφτασαν μαζί του μέχρι την Γενισέα και επισήμανε στα παιδιά :

« Η ποδηλασία όπως όλα τα αθλήματα απαιτεί αγάπη, σεβασμό και προσπάθεια προκειμένου να φτάσετε στις αγωνιστικές επιτυχίες. Στο δρόμο πρέπει πάνω από όλα να υπάρχει μεγάλη προσοχή, ενώ θα  ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο ατυχήματος, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προσοχής. Από κει και πέρα ο αθλητισμός έχει να σας δώσει χαρές, μοναδικές ανεξίτηλες όμορφες στιγμές και προπάντων καλή υγεία και ένα γερό οργανισμό».

Η εκδήλωσε έκλεισε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου και δόθηκε το επόμενο ποδηλατικό ραντεβού του Αστικού – Παιδικού τμήματος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (30/3) και μπροστά στον πεζόδρομο της Μ. Βόγδου (έναντι ΟΤΕ) θα στηθεί ένα ποδηλατικό πανηγύρι με παιχνίδια δεξιοτήτων, ισορροπίας και χρονομέτρησης για μικρούς και μεγάλους, ενώ το πρωί της Κυριακής στις 11,00 (31/3) ξεκινά μια ακόμη χαλαρή ποδηλατο-βόλτα προς το χωριό Μαγικό (8 χλμ).

Οι υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ εγγυώνται σε όλους τους ποδηλάτες που θα συμμετέχουν στις ποδηλατο – δράσεις ότι θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην διάδοση και πιστοποίηση της ποδηλατικής κουλτούρας που προσπαθούν να φέρουν και στην Ξάνθη.