Διάφορα

Το ποδήλατο σημειώνει εντυπωσιακή ανοδική πορεία στις μέρες μας, τόσο ως άθλημα όσο και ως τρόπος ζωής και μετακίνησης. Πάμπολλες οι θετικές συνέπειες από την χρήση του ποδηλάτου σε σχέση με το περιβάλλον, την άσκηση και υγεία, την χαρά και την παρέα και πολλά άλλα.
Το ποδήλατο αντιπροσωπεύει πλέον τον σύγχρονο τρόπο ζωής και μετακίνησης μέσα στην πόλη. Ολοένα και περισσότεροι είναι οι ποδηλάτες που κυκλοφορούν και «βολτάρουν» εντός και εκτός πόλης, δίνοντας το σύνθημα για το μέλλον που περιμένει το δημοφιλή δίτροχο.
Σιγά – σιγά οι πόλεις προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των ποδηλατιστών και δημιουργούν ποδηλατόδρομους, φιλικές συνθήκες κυκλοφορίας, αλλά και ενισχύουν τις προσπάθειες αγωγής και διαμόρφωσης ποδηλατικής –«εναλλακτικής» συνείδησης.

Κάνοντας πράξη τις παραπάνω σκέψεις και στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στο 2ο Γ/σιο Ξάνθης, διοργανώνεται εκδήλωση παρουσίαση και γνωριμία με το άθλημα της ποδηλασίας, την Παρασκευή 19/10/2012 και ώρα 10,00-11,30, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

Θεματολογία :

• Παρουσίαση αγωνιστικής ποδηλασίας
• Επίδειξη εξοπλισμού ασφαλείας ποδηλάτου από τον ποδηλατικό σύλλογο Πήγασος
• Προβολή ταινιών με θέμα το ποδήλατο στις πόλεις
• Έκθεση ποδηλατικών μοντέλων, φωτο και αφίσας από τον ποδηλατικό σύλλογο Πήγασος
• Ερωτήσεις μαθητών – Ανταλλαγή απόψεων

Η εκδήλωση προγραμματίζεται σε συνεργασία και με επίσημο προσκεκλημένο τον Ποδηλατικό σύλλογο Ξάνθης «Πήγασος».
Επισημάνεται ότι στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το φετινό ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων (καλεντάρι) του Ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος Ξάνθης». Το τελευταίο θα διανεμηθεί για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης, ενώ συμβολικά έχουν επιλεχτεί οι μαθητές του 2ου Γ/σιου Ξάνθης, αντιπροσωπεύοντας την σχολική μαθητική κοινότητα της πόλης.

Έχουν προσκληθεί : ο Δ/ντης Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης Γ. Παπαδόπουλος, οι σύμβουλοι φιλολόγων κ. Μαλαμίδης και Γυμναστών κ. Ξ. Κων/δου, τμήματα μαθητών δημοτικών κα.
Να σημειωθεί τέλος ότι η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου συμμετέχει σε αντίστοιχο πρόγραμμα του Περιβαλλοντικού κέντρου Μαρώνειας με τίτλο «Ποδη – λάτρεις της φύσης», όπου και προβλέπεται επίσκεψη μαθητών στο γειτονικό ΚΠΕ, αλλά και ξενάγηση στην λίμνη Ισμαρίδα με ποδήλατα !

Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Τομέας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του 2ου Γ/σιου Ξάνθης