• info [at] pegasus-xanthi.gr
 • 25413 03452
 • Κλεμανσώ 10

4th Xanthi MTB Race

4ος Ποδηλατικός Αγώνας Βουνού Ξάνθης

 

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος» διοργανώνει ποδηλατικό αγώνα βουνού (ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.) για αθλητές με δελτίο (κατηγορίες Ανδρών ELITE, Γυναικών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι Μεγάλα και Μίνι Μικρά) και OPEN την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017.

ΑΡΘΡΟ 1:

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας  ΜΤΒ με ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ. για τις κατηγορίες με δελτία και 11:05 για τις open κατηγορίες. Η εκκίνηση των μικρών κατηγοριών (παμπαίδων, μίνι μεγάλα και μίνι μικρά) θα γίνει μετά την εκκίνηση των προηγούμενων κατηγοριών σε ξεχωριστή διαδρομή.

Ο αγώνας θα έχει τη μορφή circuit. Για τις μεγάλες κατηγορίες το μήκος στροφής είναι 5.2Km και αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και δασικούς δρόμους.

Για τις μικρές κατηγορίες το μήκος στροφής είναι περίπου 1Km.

Ο αριθμός των στροφών ανά κατηγορία αναφέρεται στο άρθρο 4 της προκήρυξης.

Μετά τον τερματισμό του 1ου αθλητή, όλοι οι αθλητές τερματίζουν, ανεξάρτητα από τον αριθμό των στροφών που έχουν εκτελέσει.

Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι (MTB Bike Park), πάνω από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, στη Ξάνθη.

ΑΡΘΡΟ 2:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους  παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.


ΑΡΘΡΟ 3:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τους αθλητές με δελτία: Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών και μέχρι δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2017.

Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο email: info@pegasus-xanthi.gr. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: http://www.pegasus-xanthi.gr .

Για τις OPEN κατηγορίες οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.pegasus-xanthi.gr. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι αθλητές διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση σε αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους και μονοπάτια.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές - συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

ΑΡΘΡΟ 4:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Κατηγορίες για αθλητές με δελτία:

 • Elite Ανδρών 19+ (5 στροφές)
 • Εφήβων (4 στροφές)
 • Γυναικών (3 στροφές)
 • Παίδων (3 στροφές)
 • Παμπαίδων (6 στροφές)
 • Μίνι Μεγάλα (4 στροφές)
 • Μίνι Μικρά (2 στροφές)

Κατηγορίες OPEN:

 • Π: Παίδων (3 στροφές)
 • Ε: Εφήβων, μέχρι 18 ετών (4 στροφές)
 • Α1: Ανδρών, 19 – 29 ετών (5 στροφές)
 • Α2: Ανδρών, 30 – 39 ετών (5 στροφές)
 • Β1: Βετεράνων, 40 – 49 ετών (5 στροφές)
 • Β2: Βετεράνων 50+ (5 στροφές)
 • Γ: Γυναικών (3 στροφές)

ΑΡΘΡΟ 5:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 6:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

 1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
 2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
 3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
 4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.


ΑΡΘΡΟ 7:

Έπαθλα - Βραβεύσεις

1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας                   Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα

2ος      »                                                Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα

3ος      »                                                Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα

4ος, 5ος, 6ος                                           Δίπλωμα

ΑΡΘΡΟ 8:

 Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

 1. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση
 2. Στην ιστοσελίδα του συλλόγου: http://www.pegasus-xanthi.gr
 3. Για τους αθλητές που θα τρέξουν με δελτίο θα πρέπει να δηλωθούν από την ομάδα τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συμπληρώνοντας το ειδικό έγγραφο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του συλλόγου.       

ΑΡΘΡΟ 9:

Το αντίτιμο συμμετοχής για τους αθλητές των OPEN κατηγοριών είναι 15 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στο site του συλλόγου: www.pegasus-xanthi.gr