Νέα - Ανακοινώσεις

 

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 5:30 στον Φιλόξενο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, επίσημο Μέλος Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Αναγνωρισμένο Σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πραγματοποίησε τον καθιερωμένο ετήσιο αγωνιστικό του απολογισμό για την χρονιά του 2016 και ταυτόχρονα ανακοίνωσε τα νέα του αγωνιστικά σχέδια για την χρονιά του 2017.

Πάρα πολλοί αθλητές ποδηλάτες όλων των τμημάτων του: Ακαδημίας, Junior Παιδικό, Εφηβικό, Ενήλικες,Masters, Elite που παραβρέθηκαν για την σχετική ενημέρωση, είχαν την μοναδική ευκαιρία να ακούσουν από τα επίσημα διοικητικά και αναγνωρισμένα προπονητικά χείλη τα νέα αγωνιστικά σχέδια για την ερχόμενη σεζόν.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

19 χρόνια από την ίδρυσή του και 5 χρόνια από την επανεκκίνηση του.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ που κατάφερε με την λειτουργία του, την σκέψη και την πράξη του, να ξεχωρίσει αμέσως με το νέο βλέμμα που έφερε στα ποδηλατικά δρώμενα όλης της Ελλάδας, την ανιδιοτέλεια, την ειλικρίνεια, τον ανθρωπισμό του, αλλά και γενικότερα στα συλλογικά κοινωνικά δρώμενα της Πόλης-Αγοράς, με αυτήν την μοναδική του ποδηλατική ελεγεία της αθωότητας.

Μία αδιάκοπη πορεία απέναντι στην μοναξιά, στην ανεπάρκεια και στο αίσθημα εγκατάλειψης, με τα πόδια στη γη και τα μάτια ελεύθερα στραμμένα στον ουρανό.

Και η αναγνώριση αυτή εκφράστηκε φέτος με τον πιο γλυκό και ονειρικό τρόπο.

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ , ο έμπειρος, γνώστης, βετεράνος ποδηλάτης και αγαπητός πρώην πρόεδρος Βασίλης Ποιμενίδης εκλέχθηκε στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, αναλαμβάνοντας χρέη ειδικού γραμματέα και μάλιστα υπευθύνου για τον σχεδιασμό της επόμενης ποδηλατικής εικόνας σε όλη την επικράτεια, εκπροσωπώντας μάλιστα στο πρόσωπό του όλη την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης ένα άλλο ιδρυτικό μέλος του ΠΗΓΑΣΟΥ, ο άξιος επιστήμονας και παιδαγωγός, αθλητής-ποδηλάτης Γιάννης Στεργίδης ο οποίος είναι αυτός που ουσιαστικά θεμελίωσε το παιδικό αγωνιστικό τμήμα ώστε να μπορέσει αυτό να συνεχίσει να δρα πάνω σε σωστά αθλητικά ποδηλατικά ποιοτικά πρότυπα.

Ακόμα σημαντικό εστάθη η αλλαγή φρουράς στα διοικητικά της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης, στην οποία Ο ΠΗΓΑΣΟΣ μετέχει ενεργά με 3 μέλη, τον Πρόεδρο του Αφεντούλη Τσακιρίδη, τον Αντιπρόεδρό του Γιάννη Ζαφειριάδη και τον έφορό του Βασίλη Ποιμενίδη.

Από όλα τα μέλη αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι τα ΚΑΛΑ είναι μπροστά, και θα φανούνε μάλιστα όλα πολύ σύντομα.

Είναι αποδεδειγμένα ότι υπάρχει ένα εννεαμελές διοικητικό που δουλεύει συνέχεια κάθε μέρα από το πρωί ως το βράδυ, παράγοντας ένα καθημερινό ποδηλατικό αφήγημα πολυεπίπεδο και πολυπλοκότατο χαρακτηριζόμενο από την λάμψη της ακρίβειας της έκφρασής του.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Φωτογραφίες:

DSCN5993.jpg DSCN6026.jpg DSCN6046.jpg

IMG_20161204_182509.jpg