• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, Ώρα 11:00, Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1ος Διασυλλογικός Αγώνας Δρόμου Ξάνθης Μικρών Κατηγοριών & 1ος Λαϊκός αγώνας ζευγών (γονέας με παιδί)

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ « Ο ΠΗΓΑΣΟΣ»  διοργανώνει τον 1ο Διασυλλογικό Αγώνα Δρόμου Μικρών κατηγοριών τύπου σιρκουί με αποκλεισμό, ο οποίος είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ. Για τις κατηγορίες Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα, Παμπαίδες, Πανκορασίδες και Κορασίδες και OPEN. Στην Open κατηγορία οι διαγωνιζόμενοι τρέχουν σε ζεύγη (γονές με παιδί).

Ημερομηνία: 5 Ιουνίου 2016
Ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.
Τόπος: Κεντρική Πλατεία της πόλης της Ξάνθης

Διαδρομή: 1.200 μέτρα:

  • Μίνι Μικρά: 4.800 μέτρα (4 στροφές, ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ.)

  • Μίνι Μεγάλα: 6.000 μέτρα (5 στροφές, ώρα εκκίνησης 11:30 π.μ.)

  • Παμπαίδες - Πανκορασίδες - Κορασίδες:  8.400 μέτρα (7 στροφές, ώρα εκκίνησης 12.00 μ.μ.)

  • Open (γονέας με παιδί 8 έως 12 ετών): 2.400 μέτρα (2 στροφες, ώρα εκκίνησης 12.30 μ.μ.)

Ο αποκλεισμός γίνεται μέχρι την τελευταία τριάδα που παραμένει για τερματισμό. Χάρτης της διαδρομής και υψομετρικά επισυνάπτονται.

Πρόγραμμα
9:30 π.μ. - 10.30 π.μ.  Υπογραφές παραλαβή αριθμών   
11:00 π.μ. Εκκίνηση αγώνων
13.00 μ.μ. Απονομές

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΡΘΡΟ 1: Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ   διοργανώνει το 1ο Διασυλλογικό Αγώνα Δρόμου για κατηγορίες Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα, Παμπαίδων , Πανκορασίδων, Κορασίδων και Λαϊκό Αγώνα OPEN ζευγών (γονέας με παιδί).

ΑΡΘΡΟ 2: Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές-συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.

ΑΡΘΡΟ 3: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 4: Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης του αγώνα με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του Σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών και δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2016.
Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατιστών και συνοδών στο FAX 2541071752 ή στο email:
info[at]pegasus-xanthi.gr μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016. H δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας.

ΑΡΘΡΟ 5: Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

1. παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης. 
2. υπογράφουν στον κατάλογο των ποδηλατιστών κατά την κλήση του αφέτη 30 λεπτά το αργότερο πριν την αναχώρηση κάθε αγώνα.
3. φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτική κάσκα.
4. συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
5. φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.
6. οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο για την ανάδειξη των νικητών.

ΑΡΘΡΟ 6: Στον Open Λαϊκό Αγώνα συμμετέχουν ζεύγη με έναν από τους δύο γονείς με παιδί ηλικίας 8 έως 12 ετών. Νικητής είναι το ζευγάρι εκείνο που τερματίζει μαζί στην γραμμή τερματισμού. Επιτρέπονται όλων των ειδών τα ποδήλατα αλλά το κράνος είναι υποχρεωτικό για όλους.

ΑΡΘΡΟ 7: Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται είτε στο site του Συλλόγου http://www.pegasus-xanthi.gr στην ειδική φόρμα είτε την ημέρα του αγώνα στο χώρο της Γραμματείας

ΑΡΘΡΟ 8: To κόστος συμμετοχής στον OPEN αγώνα είναι 10,00 € για κάθε ζευγάρι και μπορεί να καταβάλλεται στη Γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 9: Έπαθλα Βραβεύσεις

Για τον Διασυλλογικό Αγώνα:

1ος Χρυσό Μετάλλιο
2ος Αργυρό Μετάλλιο 
3ος Χάλκινο Μετάλλιο
4
ος,5ος,6ος Αναμνηστικό δίπλωμα

Για τον Λαϊκό Αγώνα OPEN γονέας με παιδί:

1ο Χρυσό Μετάλλιο  
2
ο Αργυρό Μετάλλιο 
3
ο Χάλκινο Μετάλλιο

Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια συμμετοχής.

 

Με αθλητικούς Χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Τσακιρίδης Αφεντούλης

Η Γεν. Γραμματέας

Τουρκοχωρίτη Αικατερίνη

 

 

Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο έζησαν οι 150 ποδηλάτες από 14 σωματεία της Βόρειας Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος Μακεδονίας-Θράκης στα αγωνίσματα της Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής που διεξήχθησαν σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους “Ο ΠΗΓΑΣΟΣ” και “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ”, σε Ξάνθη και Κομοτηνή αντίστοιχα.
Οι δραστήριοι ακριτικοί σύλλογοι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να ικανοποιήσουν τους αγωνιζόμενους ποδηλάτες και συνοδούς τους και απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την φιλοξενία και την οργανωτική προετοιμασία.
Οι αγώνες ξεκίνησαν με την ατομική χρονομέτρηση όλων των κατηγοριών, το Σάββατο 09-05-2015 σε μια κλειστή διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό τα ΑΒΔΗΡΑ Ξάνθης.
Η διαδρομή συνολικής απόστασης 12,7 klm που ανάλογα με την κατηγορία υποδιαιρέθηκε ή πολλαπλασιάσθηκε, ήταν πλήρως φυλασσόμενη από τους επίσημους κριτές της Ένωσης αλλά και από τους πολυάριθμους εθελοντές που κινητοποιήθηκαν από τον τοπικό σύλλογο της Ξάνθης (ΠΗΓΑΣΟΣ) για την ασφάλεια των αγωνιζομένων.
Έτσι οι αθλητές αγωνίσθηκαν απρόσκοπτα και αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές του αγωνίσματος των επιμέρους κατηγοριών ως εξής:

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , ο αθλητικός σύλλογος «Δόξα Σταυρούπολης» και με την συμμετοχή του ποδηλατικού συλλόγου «O ΠΗΓΑΣΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, το κατάστημα «SARIKOSBIKES» και το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού «RIVELAND» διοργανώνουν ανοιχτούς ποδηλατικούς αγώνες δρόμου και βουνού τo Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαΐου 2014.

  • Το Σάββατο 10 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου.

O αγώνας δρόμου που θα πραγματοποιηθεί Το Σάββατο είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και για το λόγο αυτό θα γίνουν δύο διαφορετικές εκκινήσεις, μια για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος με δελτίο και μια για τους αθλητές χωρίς δελτίο (open).

  • Την Κυριακή 11 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί αγώνας ΜΤΒ .

 

 

Προσοχή, η ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής θα λήξει στις 2/5/2014  (απαίτηση από την εταιρεία που θα είναι υπεύθυνη για την καταγραφή των χρόνων των αθλητών - ηλεκτρονικά με chip).

Όσοι αθλητές θα συμμετέχουν στον αγώνα του Σαββάτου (road) με τα δελτία θα έχουν δωρεάν συμμετοχή.

Το αντίτιμο των 10 ευρώ καταβάλλεται μόνο στους αγώνες open. Αυτοί που θα επιλέξουν και τους δυο open αγώνες, road το Σάββατο και mtb την Κυριακή, θα καταβάλουν το ποσό των 15 ευρώ.

Δηλώστε συμμετοχή με προσοχή στα στοιχεία για να μπορέσει η γραμματεία να είναι έτοιμη.

Την ημέρα του αγώνα το Σάββατο (road) δεν θα γίνουν εγγραφές.

Όσοι αθλητές έχουν θεωρημένο δελτίο για το 2014 και το έχουν μαζί τους θα έχουν δωρεάν συμμετοχή σε οποιονδήποτε αγώνα επιλέξουν.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο site του αγώνα: www.rnobf.gr

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

           

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, διοργανώνει το Πρωτάθλημα Μακεδονίας-Θράκης Δρόμου, τo Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου 2015 στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή.

Το πρωτάθλημα Ατομικής Χρονομέτρησης θα διεξαχθεί το Σάββατο (9-5-2015) σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «ο Πήγασος», ενώ το πρωτάθλημα Αντοχής την Κυριακή (10-05-2015) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (περιφερειακή ενότητα Ροδόπης), την ΔΕΚΕΠΑ Κομοτηνής, τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Κομοτηνής «Θράκα Ιππέα».

 

Περισσότερα...