• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Ήταν Εκεί...

Το πρωινό της Κυριακής 10 του Φλεβάρη 2019 μας βρήκε συμμέτοχους στο 6ο CYCLE MTB-TRAIL RACE 2019 που διοργάνωσε το τμήμα ποδηλασίας του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης στην δασώδη ορεινή περιοχή του Σέιχ Σου.

9 αθλητές του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, μαζί με συνοδούς γονείς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου έδωσαν παρών στο ξεκίνημα του φετινού αγωνιστικού προγράμματος ποδηλασίας της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης.

Για την ιστορία λοιπόν της αγωνιστικής ποδηλασίας καταφέραμε τα παρακάτω:

Περισσότερα...

Παρασκευή βράδυ 25 Ιανουαρίου 2019 λίγο μετά τις 8:30.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ευτύχησε μέσα σε περιβάλλον ρεαλιστικής συλλογικότητας να κόψει και φέτος την παραδοσιακή βασιλόπιτά του.

Μέλη και αθλητές του ΠΗΓΑΣΟΥ, έσφιξαν τα χέρια σμίγοντας ταυτόχρονα και το βλέμμα τους σε αυτό το καθιερωμένο ετήσιο συναπάντημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος Της Ιερής Μητροπόλεως Ξάνθης Πατέρας Ιωακείμ, Την ιερότητα της οποίας ευλόγησε με τον γαλήνιο συμβουλευτικό του λόγο, ο περιφερειακός σύμβουλος Νικόλαος Εφραιμίδης, ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Ξάνθης Ιωάννης Καραμανλής, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Νικόλαος Γρηγοριάδης καθώς και οι ηρωικοί γονείς των μικρών ποδηλατών.

Περισσότερα...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στις 8:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ

21 χρόνια μετά την ίδρυση του ιστορικού ποδηλατικού συλλόγου μας  Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, θα έχουμε την χαρά όλα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου,  μαζί με τους μικρούς και μεγάλους αθλητές-ποδηλάτες, να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη ετήσια σύναξή μας.
Επειδή προβλέπεται «προεκλογικός συνωστισμός», παρακαλείστε έγκαιρα να δηλώσετε την συμμετοχή σας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννα Παυλίδου και Ιωάννης Στεργίδης  μέχρι την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.
Οι προσκλήσεις θα είναι διαθέσιμες από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.
Να είστε όλοι εκεί.

Με εκτίμηση
Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ενημερώνει ότι την Κυριακή 9 του Δεκέμβρη 2018 και ώρα 6:00 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Κλεμανσώ 10Α, θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε και θα ανακοινωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2019.

Παρακαλούνται όλα τα τμήματα των εν ενεργεία αθλητών, καθώς και οι νέοι αθλητές, αλλά και οι γονείς των παιδικών τμημάτων να προσέλθουν προς ενημέρωση.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Μιλώντας στη μνήμη του σώματος και της ψυχής, των μετεχόντων στα Επίσημα Ποδηλατικά Δρώμενα της Μακεδονίας & Θράκης, Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης  Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, διοργάνωσε τον 5ο ποδηλατικό αγώνα βουνού ΜΤΒ (ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.) για αθλητές με δελτίο (Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Μίνι Μεγάλα και Μίνι Μικρά) και OPEN, στην τοποθεσία Λιβάδι πίσω από τον βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς Ξάνθης.

Ποδηλατικά Σωματεία από Πόλεις της Μακεδονίας & Θράκης: Έδεσσα-Ιερισσός-Θεσσαλονίκη-Σέρρας-Καβάλα-Δράμα-Ξάνθη και Κομοτηνή, με 60 μικρούς ποδηλάτες, καθώς και 50 μεμονωμένοι αθλητές-ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από την Βουλγαρία, πέτυχαν και έγιναν μύστες αυτού του αγωνιστικού συναπαντήματος ψυχής, σώματος και ποδηλάτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης Παύλος Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσορτσουκτσίδης.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι στάθηκαν οι:

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Τροχαία Ξάνθης, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, Λέσχη 4Χ4 Ξάνθης,The Bicycle Shop, Copy Service, Τυπογραφείο Τελεία & Παύλα, Γραφικές Τέχνες ΔΑΛΑΚΑΚΗ, HONDA Ευστρατίου καθώς οι φίλοι και τα μέλη της ποδηλατικής οικογένειας του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Λίγο πριν την αποχώρηση μας από το Θείο περιβάλλον  της Φύσης, το ξάφνιασμα του μεγαλείου της ψυχής του ποδηλάτη Ιορδάνη Σωτηρίου, στιγμάτισε συγκινησιακά τον βίο μας με την σεμνή χειρονομία της ονοματοδοσίας μέρος των μονοπατιών σε «Μονοπάτι Ιωάννη Ζαφειριάδη».

Με ακλόνητη την πίστη μας στη σιωπή του χρόνου καταφέραμε και χαμογελάσαμε για λίγο.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ