• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Το πρωινό της Κυριακής 6 του Οκτώβρη 2019 βρήκε 100 και πλέον αθλητές ποδηλάτες όλων των κατηγοριών μαζί με άλλους τόσους αντίστοιχα συνοδούς από τα Σωματεία της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης, να κυνηγούνε τις σκιές τους μέσα σε δασώδη μονοπάτια και πάνω σε τεχνικές επινοήσεις από φυσική υλικά στην θέση Λιβάδι στον Βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς, στον 6ο ΜΤΒ Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που οργάνωσε και πραγμάτωσε ο ΠΗΓΑΣΟΣ Ξάνθης.

Σε μία εμφανώς αποτελεσματική και δοκιμασμένη ποδηλατική πίστα, η φροντίδα της οποίας απέδωσε αγωνιστικούς καρπούς, που εκφράστηκαν από τα μεστά και ειλικρινά λόγια όλων των αθλητών, η ευχή όλων κατέληξε στην μελλοντική διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ELITE MTB.

Ευχάριστο και πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον στάθηκε το γεγονός της παρουσίας του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Δήμου Ξάνθης κ.Μπεκήρογλου Σουά καθώς και του Προέδρου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. κ. Παύλου Παπαδόπουλου και του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Κωνσταντίνου Τσορτουκτσίδη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές ποδηλάτες και τα Σωματεία που μετείχαν στο κοινό ποδηλατικό συναπάντημα, το Δ.Π.Θ., τους εθελοντές, την Λέσχη 4Χ4, καθώς και την ευγενική παρουσία των καταστημάτων εστίασης ORANGE, του ποδηλατικού καταστήματος THE BICYCLE SHOP, του ροφήματος TUVUNU, του COPY SERVICE, του COPY COFFEE και του τυπογραφείου ΤΕΛΕΙΑ & ΠΑΥΛΑ.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Θεσσαλονίκη - 5 Βρύσες Λαγκαδά, Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου 2019

2ος ο Ιωάννης Τσακμάκης & 5ος ο Δημήτρης Σαββόπουλος Του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου 21 του Σεπτέμβρη 2019, Δύο Αθλητές Ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ στόμωσαν πολλούς αμφισβητίες που κοτσυφούσαν με την αμετροέπειά τους ποδηλατικά την τελευταία χρονιά.

Ο Ιωάννης Τσακμάκης, στέλεχος του Δήμου Ξάνθης στην υπηρεσία του Πρασίνου, τερμάτισε 2ος και κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο. Ενώ ο Δημήτρης Σαββόπουλος, στέλεχος τωμ Ενόπλων Δυνάμεων κατάφερε και απέσπασε με ηρωική προσπάθεια την 5η θέση στο βάθρο της κατηγορίας Β των ΜΑΣΤΕΡΣ.

Υποστήριξη σε αυτήν την επική τους προσπάθεια έκαναν ο βετεράνος ποδηλάτης και Πρόεδρος του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης Αφεντούλης Τσακιρίδης και η Πανελληνιονίκης Ποδηλασίας και φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Στελλίνα Σπανίδου.

Το δηλώνουμε ξανά προς γνώσιν:

«Ο Πήγασος Ξάνθης είναι κάτι παραπάνω από τα λογότυπα μιας ποδηλατικής φανέλας».

Και να μην ξεχνάμε ότι το ίδιο διάστημα, στις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας που οργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η νέα διάδοχη ποδηλατική γενιά της Πόλης, στο πρόσωπο του Μιχαήλ Άγγελου Ευστρατίου ποδηλατούσε 700 χιλιόμετρα μακριά στο Κλεινόν Άστυ, δοκιμάζοντες τις γνώσεις και τις αρετές που πρέπει να έχει ο αληθινός αθλητής ποδηλάτης, ανάμεσα σε 300 ποδηλάτες και 44 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς το σπάσιμο της αλυσίδας στάθηκε μοιραίο στον τελευταίο γύρο και χάθηκε ο τερματισμός στη δεκάδα.

Με εκτίμη,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δευτέρα 16 έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΚΕΙ

Το απόγευμα της Κυριακής 22 του Σεπτέμβρη 2019 έλαβε χώρα η τελευταία φάση της πολύ επιτυχημένης εβδομαδιαίας δράσης του Δήμου Ξάνθης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ήπιας Κινητικότητας», η οποία σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από τον άξιο Πολιτικό Μηχανικό και Στέλεχος του Δήμου Ξάνθης Αναστάσιο Κυριακίδη, ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα της όλης εκδήλωσης.

Παρόν και ουσιαστική συμμετοχή για την όλη ασφάλεια της οργάνωσης έδωσε η δύναμη της Τροχαίας Ξάνθης με επικεφαλή τον Διοικητή της Ιωάννη Πούλιο.

Οργάνωση: Δήμος Ξάνθης, ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, XANTHIRUNNERS, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

Την υγειονομικά κάλυψη είχε η Ο.ΔΙ.Α.Κ.

Η όλη αυτή συλλογική προσπάθεια των στελεχών της Πόλης, εντάσσεται στην κατεύθυνση του μετασχηματισμού της δράσης στο άμεσο μέλλον σε θεσμό που θα προσφέρει ποιοτικές συνθήκες βιώσιμης συνύπαρξης, στις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης των δημοτών στην Πόλη της Ξάνθης.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Προς Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

 

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, πλημμυρισμένος από αισθήματα χαράς και περηφάνιας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί δημόσια όλη την αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Εφηβικής Ομάδας Ποδηλασίας Πίστας καθώς και την Ομοσπονδία για τα καταπληκτικά αποτελέσματα που ήρθαν και εδραιώθηκαν μια και για πάντα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδηλατικό σύμπαν.

Οι νεαροί αθλητές ποδηλάτες μας

Κωνσταντίνος Λιβανός,

Παναγιώτης Καρατσιβής,

Βασίλης Μαυριγιαννάκης

Ηλίας Πατεράκης,

Βασίλης Ασημομύτης

και Σοφία Λιοδάκη

με ένα γνήσιο φουντάρισμα ψυχής, κατόρθωσαν και απαίτησαν υποταγή της αντοχής τους,αφοσιώνοντάς την στις θριαμβικές επιδρομές τους, απαιτώντας ταυτόχρονα αναγνώριση και σεβασμό από όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης θερμά συγχαρητήρια σε όλο το προπονητικό τμήμα

Λάμπρο Βασιλόπουλο,

Παναγιώτη Μαρεντάκη

και Απόστολο Τσοπούρογλου,

για το αληθινό μεράκι τους.

 

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος Τσακιρίδης Αφεντούλης
Η Γενική Γραμματέας Παυλίδου Ιωάννα

Τον τελευταίο καιρό το τραγικό στοιχείο

μέσα στην καθημερινότητά μας,

συνεχίζει να τροφοδοτείται από θανατηφόρα δυστυχήματα ανάμεσα σε χρήστες ποδηλάτων και μηχανοκίνητων οχημάτων. Μετά από το θλιβερό περιστατικό της Ξάνθης

με την απώλεια ενός ταλαντούχο εφήβου

του Μουσικού Σχολείου, το πανελλήνιο συγκλονίζεται από το πρόσφατο ποδηλατικό δράμα της Πτολεμαΐδας.

Τα λόγια όλων μας καθώς και οι σκέψεις μας είναι ένα τίποτα μπροστά στον άδικο χαμό.

Οι αιτίες εδώ και πολλά χρόνια συσσωρευμένες αρχίζουν να καρπίζουν τώρα στην ζωή μας πόνο και αίμα,

μιας και ποτέ όλοι μας δεν κοιτάξαμε κατάματα

τον ψεύτικο καθρέφτη της κοινωνίας μας και ποτέ δεν σπάσαμε την υποκριτική εικόνα της δοσοληψίας που περιλαμβάνεται ανάμεσα στα άθλια επιτεύγματα του θεσμικού οδοστρώματος της επικρατείας όλης

και του ελέγχου ανά τακτά χρονικά διαστήματα της ικανότητας χρήσης των μηχανοκίνητων και της τήρησης του κώδικα ασφαλής κυκλοφορίας.

Τα παιδιά φύγαν τώρα.

Τα μαύρα ρούχα θα στοιχειώνουν για πάντα στην θύμηση και στο σώμα την πρόωρη χαμένη εικόνα του γέλιου. Ταπεινοί προσκυνητές στον Γολγοθά των οικογενειών σκύβουμε το κεφάλι μπροστά από τον πόνο τους.

Με μας είναι το ζητούμενο και το διαχρονικό αναπάντητο:

θα εξακολουθήσουμε να χειροκροτούμε την ακροβασία ανάμεσα στην παρακμή και στο λαχάνιασμα της Ζωής,

ή θα σπάσουμε επιτέλους κατά τόπους τους καθρέφτες των ψεύτικων ειδώλων.

 

Με θλίψη,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ