• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 7:00 το απόγευμα στο ORANGE 24h Eatery, 22 χρόνια μετά την ίδρυση του ιστορικού ποδηλατικού συλλόγου μας «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ» θα έχουμε την χαρά όλα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, μαζί με τους μικρούς και μεγάλους αθλητές - ποδηλάτες να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη ετήσια σύναξή μας.

Να είστε όλοι εκεί.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ.

Μετά την Γενική Συνέλευση στις 12-1-2020 και την ψηφοφορία για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και κατόπιν της 1ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 19-01-2020 σας ανακοινώνουμε την σύσταση του Νέου Δ.Σ. με τα στοιχεία των μελών, όπως διαμορφώθηκε με το 84ο Πρακτικό:

Κατάσταση 9μελούς Δ.Σ. Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο Πήγασος».

Περισσότερα...

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης, διαβαίνοντας αισίως το 22 έτος της ηλικίας του, καλεί όλα τα μέλη του την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6:00 μμ στα γραφεία του συλλόγου, Κλεμανσώ 10, για την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση.
Ενημερωτικά, 6:00 με 7:00 θα γίνει η Γενική συνέλευση και ο απολογισμός του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και στο διάστημα 7:00 με 8:00 οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Υποψηφιότητες μπορεί να κατατεθούν μέχρι την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 στο γραφείο του συλλόγου Κλεμανσώ 10, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 25413-03452, καθώς και στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου info [at] pegasus-xanthi.gr.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Το πρωινό της Κυριακής 6 του Οκτώβρη 2019 βρήκε 100 και πλέον αθλητές ποδηλάτες όλων των κατηγοριών μαζί με άλλους τόσους αντίστοιχα συνοδούς από τα Σωματεία της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης, να κυνηγούνε τις σκιές τους μέσα σε δασώδη μονοπάτια και πάνω σε τεχνικές επινοήσεις από φυσική υλικά στην θέση Λιβάδι στον Βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς, στον 6ο ΜΤΒ Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που οργάνωσε και πραγμάτωσε ο ΠΗΓΑΣΟΣ Ξάνθης.

Σε μία εμφανώς αποτελεσματική και δοκιμασμένη ποδηλατική πίστα, η φροντίδα της οποίας απέδωσε αγωνιστικούς καρπούς, που εκφράστηκαν από τα μεστά και ειλικρινά λόγια όλων των αθλητών, η ευχή όλων κατέληξε στην μελλοντική διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ELITE MTB.

Ευχάριστο και πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον στάθηκε το γεγονός της παρουσίας του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Δήμου Ξάνθης κ.Μπεκήρογλου Σουά καθώς και του Προέδρου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. κ. Παύλου Παπαδόπουλου και του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Κωνσταντίνου Τσορτουκτσίδη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές ποδηλάτες και τα Σωματεία που μετείχαν στο κοινό ποδηλατικό συναπάντημα, το Δ.Π.Θ., τους εθελοντές, την Λέσχη 4Χ4, καθώς και την ευγενική παρουσία των καταστημάτων εστίασης ORANGE, του ποδηλατικού καταστήματος THE BICYCLE SHOP, του ροφήματος TUVUNU, του COPY SERVICE, του COPY COFFEE και του τυπογραφείου ΤΕΛΕΙΑ & ΠΑΥΛΑ.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Θεσσαλονίκη - 5 Βρύσες Λαγκαδά, Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου 2019

2ος ο Ιωάννης Τσακμάκης & 5ος ο Δημήτρης Σαββόπουλος Του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου 21 του Σεπτέμβρη 2019, Δύο Αθλητές Ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ στόμωσαν πολλούς αμφισβητίες που κοτσυφούσαν με την αμετροέπειά τους ποδηλατικά την τελευταία χρονιά.

Ο Ιωάννης Τσακμάκης, στέλεχος του Δήμου Ξάνθης στην υπηρεσία του Πρασίνου, τερμάτισε 2ος και κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο. Ενώ ο Δημήτρης Σαββόπουλος, στέλεχος τωμ Ενόπλων Δυνάμεων κατάφερε και απέσπασε με ηρωική προσπάθεια την 5η θέση στο βάθρο της κατηγορίας Β των ΜΑΣΤΕΡΣ.

Υποστήριξη σε αυτήν την επική τους προσπάθεια έκαναν ο βετεράνος ποδηλάτης και Πρόεδρος του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης Αφεντούλης Τσακιρίδης και η Πανελληνιονίκης Ποδηλασίας και φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Στελλίνα Σπανίδου.

Το δηλώνουμε ξανά προς γνώσιν:

«Ο Πήγασος Ξάνθης είναι κάτι παραπάνω από τα λογότυπα μιας ποδηλατικής φανέλας».

Και να μην ξεχνάμε ότι το ίδιο διάστημα, στις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας που οργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η νέα διάδοχη ποδηλατική γενιά της Πόλης, στο πρόσωπο του Μιχαήλ Άγγελου Ευστρατίου ποδηλατούσε 700 χιλιόμετρα μακριά στο Κλεινόν Άστυ, δοκιμάζοντες τις γνώσεις και τις αρετές που πρέπει να έχει ο αληθινός αθλητής ποδηλάτης, ανάμεσα σε 300 ποδηλάτες και 44 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς το σπάσιμο της αλυσίδας στάθηκε μοιραίο στον τελευταίο γύρο και χάθηκε ο τερματισμός στη δεκάδα.

Με εκτίμη,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ