• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

1η Θέση και Χρυσό Μετάλλιο η Άννα Μαρία Καραγιαννίδου του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

 

Σε μία υψηλού επιπέδου επίσημη αγωνιστική  οργάνωση ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ), που έλαβε χώρα στις 7&8 Μαρτίου 2020, στον Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, ποδηλάτες από όλες τις κατηγορίες του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης , κάτω από τις οδηγίες και το βλέμμα του επισήμου προπονητή του συλλόγου μας Χρήστου Σταυριαννίδη, στηριζόμενοι στην βαθιά βιωματική τους σχέση με το ποδήλατο και μέσα από την κατάφασή τους  για ζωή, ευτύχισαν να γίνουν μέτοχοι, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τις ικανότητές τους και τον βαθμό ετοιμότητάς τους ανάμεσα σε παγκόσμιους πρωταθλητές αλλά και σε πολύ καλούς αξιόλογους νεαρούς και βετεράνους ποδηλάτες.

Για την ποδηλατική μας ιστορία αξίζει να αναφέρουμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

Μιχαήλ Άγγελος Ευστρατίου 17η Θέση

 

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

Γεώργιος Χαραλαμπίδης  11η Θέση

Μιχαήλ Άγγελος Ευστρατίου 20η Θέση

Ρετζέπ Ισμαήλκο Ιμάμ  33η Θέση

 

Κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης  9η Θέση

 

Κατηγορία MASTERS 40+

Γεώργιος Βουτσιλάς  9η Θέση

 

Κατηγορία OPEN 50+

Ιωάννης Κοτσανίδης 19η Θέση

 

Κατηγορία OPEN ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Άννα Μαρία Καραγιαννίδου 1η θέση

Κατηγορία ELITE

Ιορδάνης Σωτηρίου 12η Θέση

 

Θερμά συγχαρητήρια στον αξιόπιστο Ελευθέριο Ακριτίδη, σε όλους τους υπευθύνους της διοργάνωσης, καθώς και στους Ιωάννη Κοτσανίδη και Χρήστο Σταυριαννίδη.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Επίσημο Μέλος της Ε.Ο.Π.

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 του Γενάρη 2020, λίγο μετά τις 7:00 στο ORANGE 24h Eatery, ο Ποδηλατικός Σύλλογος « Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ», Επίσημο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ευτύχησε μέσα σε ατμόσφαιρα οικογενειακής συναίσθησης να πραγματοποιήσει την ετήσια σύναξή του με αφορμή την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Παρόντες ο Πατέρας Ιωακείμ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και Μέλος του ΠΗΓΑΣΟΥ Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανόλης Τσέπελης. ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανόλης Φανουράκης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού πρώην αθλητής της Καλαθοσφαίρισης Σουά Μπεκίρογλου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, μέλη και γονείς, αθλητές-ποδηλάτες, προπονητές καθώς και φίλοι του Συλλόγου.

Περισσότερα...

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ήταν εκεί, δίνοντας παρών με τους αθλητές ποδηλάτες του Γιώργο Τσουλουχά και Ιορδάνη Σωτηρίου.
Οι ικανοί ποδηλάτες μας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ξανά, μία δημιουργική συνθήκη, πάνω στην οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία  η ποθητή και σπάνια απόλαυση της μαραθώνιας εμπειρίας,

με τον Γιώργη να καταφέρνει να παίρνει θέση: 17ος Γενικής & 15ος Ανδρών

και τον Ιορδάνη: 31ος Γενικής & 23ος Ανδρών.

Με σύνθημα «ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ & ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ» ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.

Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη των ωφελειών που προκύπτουν από την έξυπνη κινητικότητα, με σκοπό την επιλογή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης από τους πολίτες. To βάδισμα, το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών καθιστούν τις πόλεις καθαρότερες, ασφαλέστερες και περισσότερο φιλικές.

Φέτος καλούμαστε με αφορμή την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ να επιλέξουμε ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης ή να συνδυάσουμε περπάτημα και ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες, κάνοντας την αρχή μιας θετικής συνήθειας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την  εξοικονόμηση φυσικών πόρων και χρημάτων και τη βελτίωση γενικότερα της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σε μορφή .DOC

Η Αφίσα και το πρόγραμμα:

AFISA PROGRAMMA 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 11:00 το πρωί  στη θέση ΛΙΒΑΔΙ

Ξεκίνησαν την Παρασκευή, 6 του Οκτώβρη οι προετοιμασίες για τον καθιερωμένο ετήσιο αγώνα ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒ στην περιοχή της Ξάνθης.

Μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επισήμου Μέλους Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, υπό την καθοδήγηση έμπειρων αθλητών ΜΤΒ του συλλόγου, σχεδίασαν και διαμόρφωσαν ειδικά ποδηλατικά μονοπάτια, ενόψει του ιδιαιτέρου ποδηλατικού αθλητικού γεγονότος που θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί στην θέση Λιβάδι στον Βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί και ίσως να μην είναι μια απλή επανάληψη κοινοτοπίας, ότι αναμφίβολα τα διάσπαρτα υπολείμματα που συλλέξαμε καταγράφουν την παρουσία έντονης συναισθηματικής έντασης και ψυχικής ανάτασης…..

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ με την καθημερινή  δράση που καταβάλει στην προσπάθεια για την ανάπτυξη  ορθών ποδηλατικών δρωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ξάνθης, οικοδομεί τις βάσεις ώστε να μπορεί η ευρύτερη ποδηλατική κοινωνία να μετέχει αβίαστα στα αθλητικά αγωνιστικά  γεγονότα.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ