• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Με σύνθημα «ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ & ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ» ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.

Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη των ωφελειών που προκύπτουν από την έξυπνη κινητικότητα, με σκοπό την επιλογή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης από τους πολίτες. To βάδισμα, το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών καθιστούν τις πόλεις καθαρότερες, ασφαλέστερες και περισσότερο φιλικές.

Φέτος καλούμαστε με αφορμή την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ να επιλέξουμε ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης ή να συνδυάσουμε περπάτημα και ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες, κάνοντας την αρχή μιας θετικής συνήθειας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την  εξοικονόμηση φυσικών πόρων και χρημάτων και τη βελτίωση γενικότερα της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σε μορφή .DOC

Η Αφίσα και το πρόγραμμα:

AFISA PROGRAMMA 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ήταν εκεί, δίνοντας παρών με τους αθλητές ποδηλάτες του Γιώργο Τσουλουχά και Ιορδάνη Σωτηρίου.
Οι ικανοί ποδηλάτες μας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ξανά, μία δημιουργική συνθήκη, πάνω στην οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία  η ποθητή και σπάνια απόλαυση της μαραθώνιας εμπειρίας,

με τον Γιώργη να καταφέρνει να παίρνει θέση: 17ος Γενικής & 15ος Ανδρών

και τον Ιορδάνη: 31ος Γενικής & 23ος Ανδρών.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, 162 χλμ.

Φέτος και πάλι Πλόες,

στους ηλιόλουστους διαδρόμους της Εθνικής,

ανοιχτά ,

με τους ήχους και τα χρώματά της

να μας πηγαίνουν πίσω στον χρόνο

σε θύμησες νοσταλγικές,

στον δρόμο μας για την Κοσμοσώτηρα Φερών.

Περισσότερα...

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 11:00 το πρωί  στη θέση ΛΙΒΑΔΙ

Ξεκίνησαν την Παρασκευή, 6 του Οκτώβρη οι προετοιμασίες για τον καθιερωμένο ετήσιο αγώνα ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒ στην περιοχή της Ξάνθης.

Μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επισήμου Μέλους Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, υπό την καθοδήγηση έμπειρων αθλητών ΜΤΒ του συλλόγου, σχεδίασαν και διαμόρφωσαν ειδικά ποδηλατικά μονοπάτια, ενόψει του ιδιαιτέρου ποδηλατικού αθλητικού γεγονότος που θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί στην θέση Λιβάδι στον Βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί και ίσως να μην είναι μια απλή επανάληψη κοινοτοπίας, ότι αναμφίβολα τα διάσπαρτα υπολείμματα που συλλέξαμε καταγράφουν την παρουσία έντονης συναισθηματικής έντασης και ψυχικής ανάτασης…..

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ με την καθημερινή  δράση που καταβάλει στην προσπάθεια για την ανάπτυξη  ορθών ποδηλατικών δρωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ξάνθης, οικοδομεί τις βάσεις ώστε να μπορεί η ευρύτερη ποδηλατική κοινωνία να μετέχει αβίαστα στα αθλητικά αγωνιστικά  γεγονότα.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Από: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ


Π ρ ο ς
Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ Π.Α.Σ. ,ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ ,Α.Ο. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ , ΖΕΥΣ Π.Ο. , Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ , Π.Ο. ΒΕΛΟΣ, Π.Α.Ο.Κ. Α.Σ. , ΦΟΙΒΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, Π.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ , ΡΟΔΗΛΙΟΣ Π.Ο.,Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ Π.Σ.,ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΡΟΔΟΥ,U.C. NANTES ATLANTIQUE


Θέμα : Πρόσκληση αθλητών δρόμου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Κύριε Πρόεδρε,
Μετά από εισήγηση των Ομοσπονδιακών προπονητών δρόμου, καλούνται οι παρακάτω αθλητές-τριες, για να συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας στην Ρουμανία, η οποία θα πάρει μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα δρόμου Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων, στις 19 και 20 Αυγούστου 2017:

ΕΦΗΒΩΝ
1 ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ U .C. NANTES ATLANTIQUE TT/RR
2 ΖΩΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ TT/RR
3 ΦΡΑΜΠΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π.Ο.ΠΑΤΡΑΣ RR
4 ΓΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ RR
5 ΚΑΛΟΝΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ RR
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
1 ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ
2 ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Π.Α.Ο.Κ.
3 ΓΚΙΟΥΛΙΑΜΤΖΗΣ ΣΥΜΕΩΝ Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ


ΠΑΙΔΩΝ
1 ΚΑΡΑΤΣΙΒΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π.Γ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ TT/RR
2 ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.Α.Σ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ TT/RR
3 ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΖΕΥΣ Π.Ο. RR
4 ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α.Ο. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ RR
5 ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Π.Ο. ΒΕΛΟΣ RR
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
1 ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α.Σ.ΦΟΙΒΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ


ΝΕΑΝΙΔΩΝ
1 ΤΑΤΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Π.Α.Ο.Κ. TT/RR
2 ΣΠΑΝΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ TT/RR

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ
1 ΚΟΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΡΟΔΗΛΙΟΣ Π.Ο. ΡΟΔΟΥ TT/RR

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
1 ΛΙΟΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ TT/RR
2 ΝΙΚΗΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Π.Σ. ΡΟΔΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TT/RR

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ
1 ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ