• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης - Πίστα DRIVE PARK

Γιαννώτας Βασίλειος-Χατζηνικολάου Κωνσταντίνος-Χατζηνικολάου Γεώργιος-Γεωργιάδης Στέργιος-Καρακλάς Στράτος

 

Τα παιδιά του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης, οι αθλητές ποδηλάτες μας, με την συνοδεία των αξιοσέβαστων γονιών τους και των προπονητών τους στήριξαν με την συμμετοχή τους για ακόμη μια φορά τα επίσημα ποδηλατικά δρώμενα της Ένωσης μας, δίνοντας με το βροντερό παρόν τους την ελπίδα ότι σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν για την  ποδηλασία στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης θα  κάνουν πάντα ένα βήμα μπροστά,  ώστε να προκύπτει πάντα  χώρος για την ειλικρίνεια και την σεμνότητα.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Αιδηψός, Κυριακή 30 Απριλίου 2023

 

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 με αφετηρία την Αιδηψό πραγματοποιήθηκε ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος Ευβοίας, αγώνας εμβληματικός, ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π., αποστάσεως 93,00 χιλιομέτρων, από τον Παναθηναϊκό και την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών.

Ο Αθλητής-Ποδηλάτης του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης Θεόφιλος Μακέδος με έναν σθεναρό ψυχισμό στάθηκε για ακόμη μία φορά ακέραιος στην αυτογνωσία του, τερματίζοντας στην 9η Θέση της κατηγορίας του με χρόνο 3:10:54.

Θεόφιλε σε Ευχαριστούμε Θερμά.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Από την Ξάνθη της Χώρας των Αβδήρων, πατρίδα του Δημοκρίτου, του Λευκίππου, του Πρωταγόρα και των Άλλων Σοφιστών, αξιωθήκαμε και ποδηλατήσαμε για Δέκατη συνεχόμενη χρονιά, το πρωινό της Κυριακής 2 του Οκτώβρη έως την Κοσμοσώτηρα της Βήρρας Φερρών Έβρου, καταγράφοντας στους χιλιομετρικούς μετρητές των ποδηλατών μας 152 και πλέον χιλιόμετρα, μεστά από καρποφόρα βλέμματα και ορθοπεταλιές.

Ένας γόνιμος δεκαετής κύκλος Δράσεων, Αστικών και  Αγωνιστικών κλείνει, καρποφορώντας γόνιμα στην νέα γενιά τα ηνία ενός συλλόγου, που στο πέρασμά του άφησε βαθιά το ανιδιοτελές στίγμα του στα ανθρώπινα δρώμενα.

Η επερχόμενη άξια ποδηλατική φύτρα του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης, καλείται στο ιστορικό ραντεβού της  να είναι συνεπής όπως ήταν μέχρι τώρα, σε όλες τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Όλα αυτά ξεκίνησαν  τότε, το 2012, στην επανεκκίνηση του ιστορικού συλλόγου, από τη στιγμή που ένας Σπόρος ισχυρός έβγαλε ρίζα στο κοίταγμα της συλλογικής πρόποσης που κάναμε έχοντας για συντροφιά το απολεσθέν χαμόγελο του Γιάννη Ζαφειριάδη.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ο Αθλητής του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης σε μία επική του υπερπροσπάθεια, στηριζόμενος στην πολύχρονη και πολύτιμη υποστήριξη δύο βετεράνων ποδηλατών του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης, του πατέρα του Σταύρου Παπαδόπουλου καθώς και αυτής του Αθανασίου Καβουρτζικλή, κατάφερε στην Αιδηψό της Ευβοίας, στις 7,8 & 9 Οκτωβρίου 2022, κατά την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου να τερματίσει στην ΠΡΩΤΗ Θέση στο Αγώνισμα της Αντοχής και στη ΔΕΥΤΕΡΗ Θέση στο Αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης.

Ο πολλά υποσχόμενος νεαρός αθλητής ποδηλάτης Αντώνης Παπαδόπουλος ήρθε με την σειρά του να συμπληρώσει την παράδοση αθλητών-ποδηλατών του ΠΗΓΑΣΟΥ, μετά τους Συμεών Γκουλιαμτζή και της Στελλίνας Σπανίδου που αξιώθηκαν στα εφηβικά τους χρόνια να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής.

ΑΝΤΩΝΗ σε ευχαριστούμε που δεν παραιτήθηκες ποτέ από την προσπάθεια να ταράζεις τον τράχηλο της κάθε περιφραγμένης ατμόσφαιρας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ


Ποδηλατική πανδαισία στην Θράκη


Η τελευταία εβδομάδα του Ιούλη, είναι εβδομάδα των διεθνών αναμετρήσεων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες Ορεινής Ποδηλασίας της χώρας μας. Η πόλη της Ξάνθης το στολίδι της Θράκης υποδέχεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας, έναν χρόνο μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές, συνοδούς, και θεατές. Εδώ και πολλά χρόνια, η διοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Τουριστική προβολή της οποιαδήποτε χώρας επιλεγεί να διοργανώσει τους 2ήμερους αγώνες, οι οποίοι σκοπό έχουν την ένωση των λαών και των πολιτισμών των Βαλκανικών χωρών. Η πόλη της Ξάνθης μαζί με το ιστορικό της σωματείο «ΠΗΓΑΣΣΟΣ» τον Δήμο Ξάνθης, και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα αποτελέσουν το αθλητικό σταυροδρόμι από το οποίο θα «παρελάσουν» τα χρώματα και οι αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων που απαρτίζουν της Βαλκανικές χώρες.

Την ευθύνη διοργάνωσης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, έχει αναλάβει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, εκ μέρους της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Ποδηλασίας BCU. Συνδιοργανωτές του αγώνα θα είναι η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Ξάνθης και η Alter Bike Tours. Οι αγώνες του φετινού Βαλκανικού Πρωτάθληματος ΜΤΒ 2022 παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρων, όπως πάντοτε, καθώς οι καλύτεροι αθλητές κάθε χώρας αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν οι αθλητές και αθλήτριες είναι οι εξής: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, ως διεθνής αγώνας κατηγορίας C2. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα υπάρξουν αγώνες στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων για αθλητές των Εθνικών ομάδων όλων των Βαλκανικών χωρών, καθώς επίσης και αγώνας Eliminator XCE για άνδρες και γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας των Μasters είναι στο αγώνισμα XCO.

Την Παρασκευή 29/7/2022 έχει ορίσει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, για την Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα λάβει χώρα στις 12:00μμ στο Δημαρχείο Της Ξάνθης, και θα προηγηθεί της υποδοχής όλων των αθλητών και αθλητριών.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://balkanmtb2022.epsmath.gr