• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

 

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016 τα επίσημα εγκαίνια του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, επισήμου μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Λομβαρδέα, του Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης Βαγγέλη Μπουρδούβαλη, του εκπροσώπου του Στρατηγού του Δ' ΣΣ Αντισυνταγματάρχη Δημήτριου Μπακάλη, του αγαπητού μας Νικολάου Τσάβα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΗΓΑΣΟΥ, μικρών και μεγάλων αθλητών, μελών και πολλών φίλων του συλλόγου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων μαζί με τον Πρωτοσύγκελο Πατέρα Ιωακείμ και την βοήθεια συνοδών κληρικών ευλόγησαν τον χώρο και τον παρευρισκόμενο κόσμο, δίνοντας από το βάθος της αγαθής τους καρδιάς ευχές για ασφαλή και καρποφόρα συνέχεια στην ειλικρινή, ανιδιοτελή και εθελοντική προσπάθεια που κάνει Ο ΠΗΓΑΣΟΣ για την αξίωση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της Πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο συνδετικός κρίκος που μας ένωσε όλους σε αυτό το ειλικρινές συναπάντημα, είναι το αγαπημένο μας δίτροχο το ΠΟΔΗΛΑΤΟ, το οποίο ευτύχησε στην Πόλη Της Ξάνθης αλλά και σε όλον γενικότερα τον Νομό να ταυτιστεί και να εκπροσωπείτε Συλλογικά εδώ και χρόνια τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά κυρίως σε αστικό και καθημερινό μέσα από τις μοναδικές ιδιαίτερες Δράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.

Δράσεις οι οποίες πάντα υλοποιούνται μέσα στο πλαίσιο της έννομης πολιτείας στηριζόμενες στο καταστατικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κάτω από την επίσημη συγκατάθεση Θεσμών, αυτών της Τροχαίας Ξάνθης και των αντιστοίχων τοπικών καλλικρατικών Δήμων.

Σε αυτήν την χαρισματική στιγμή, είναι κοινή διαπίστωση ότι επιτέλους η εποχή της τεράστιας μοναξιάς και της παρεξήγησης για το ποδήλατο στην Πόλη Της Ξάνθης έχει πια περάσει εδώ και πολύ καιρό στο παρελθόν.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, χρησιμοποιούν το αγαπημένο δίτροχο στις καθημερινές τους μετακινήσεις, δίνοντας μία διαφορετική ποιοτική πνοή στο χάρισμα της ζωής, κάνοντάς μας όλους στον ΠΗΓΑΣΟ, να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και προσμονή, έτοιμους να αναμετρηθούμε με την κάθε πραγματικότητα.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο νέος Πρόεδρος του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Αφεντούλης Τσακιρίδης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σαν νέος πρόεδρος του συλλόγου ,θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Δ.Σ του Πήγασου Ξάνθης, για την παρουσία σας εδώ απόψε στον αγιασμό και παράλληλα στα εγκαίνια της νέας μας στέγης, τα γραφεία του συλλόγου. Μιας γωνιάς της πόλης μας όπου όλοι οι ποδηλάτες-ποδηλάτισσες θα μπορούν να ενημερώνονται, να καταρτίζονται αλλά και να ψυχαγωγούνται γύρω από το κοινό αντικείμενο που αγαπούν και που τους ενώνει. Το ποδήλατο.

Ο Πήγασος, επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και μέλος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να ταυτιστεί με την προσφορά και τη συλλογικότητα, εκφράζοντας παράλληλα την ανιδιοτέλεια και τον εθελοντισμό, μέσα από την συμμετοχή των μελών και την ευγενή άμυλα και το ήθος των αθλητών που τον πλαισιώνουν.

Ακούραστα, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο,(συμμετοχή σε τοπικούς και πανελλήνιους αγώνες), αλλά και σε αστικό και καθημερινό(παρουσία σε σχολεία, δράσεις με το ποδήλατο, φεστιβάλ ποδηλάτου),σε πλήρη σύμπνοια με τις αρχές και τους θεσμούς, κατάφερε να καταστήσει στην πόλη της Ξάνθης αλλά και γενικότερα στον νομό, το ποδήλατο ως ένα από τα βασικά μέσα αναψυχής και άθλησης. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, χρησιμοποιούν το αγαπημένο δίτροχο στις καθημερινές τους μετακινήσεις, δίνοντας μία διαφορετική ποιοτική πνοή στο χάρισμα της ζωής, κάνοντάς μας όλους στον ΠΗΓΑΣΟ ,να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και προσμονή.

Με πλήρη επίγνωση της σημερινής πραγματικότητας , σύσσωμο το Δ.Σ του ΠΗΓΑΣΟΥ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους αθλητές, τα μέλη και τους φίλους του, θα συνεχίσει να διδάσκει το ήθος και την ομαδικότητα, γιατί γνωρίζουμε καλά πως ο ΠΗΓΑΣΟΣ δεν είναι απλά μια συλλογή χορηγών στην φανέλα του.

Πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες, σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες να μας επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά τις ιδιαίτερες δράσεις μας.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρος όλου του διοικητικού συμβουλίου να σας ευχαριστήσω που μας τιμήσατε με την παρουσία σας καθώς και που στέκεστε αρωγοί στην ευδοκίμηση των ανιδιοτελών δράσεών μας.

Η φήμη ότι Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ είναι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό με τα όνειρα, επιβεβαιώθηκε σήμερα και πάλι»

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ