• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

7ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης

(Κατηγορία ΕΛΙΤ και ΟΡΕΝ)

 

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος», σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμο Αβδήρων, διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου για αθλητές με δελτίο και OPEN την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014.

 

ΑΡΘΡΟ 1:

Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 101,5 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ. για την κατηγορία Ανδρών και 11:15 π.μ. για την ΟΡΕΝ κατηγορία.

 

H διαδρομή θα είναι κυκλική: Αφετηρία τον χώρο Γηπέδου Α.Ο.Ξ, κεντρική Πλατεία, Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σέλερο, δεξιά προς Πολύσιτο, Συδινή, αριστερά στη διασταύρωση Κουτσού, δεξιά προς Κεσσάνη, αριστερά προς παραλία Μάνδρας, παραλία Αβδήρων, αριστερά στη διασταύρωση Αβδήρων, δεξιά προς Εύλαλο,   δεξιά προς Πετροχώρι, αριστερά προς Εκτενεπόλ Ξάνθης, περιφερειακός προς Μονή Παναγίας Καλαμούς, Μονή Αρχαγγελιώτισσας, Ξάνθη, δεξιά προς Τερματισμό στο χώρο Γηπέδου Α.Ο.Ξ.

           Θα υπάρχει προεκκίνηση 6 χλμ. μετά το χωριό Κιμμέρια.

Υψομετρικά διαδρομής: +554 μ

 

 

ΑΡΘΡΟ 2:

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.


ΑΡΘΡΟ 3:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τους αθλητές με δελτία: Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών και μέχρι δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2014.

Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο email: info@pegasus-xanthi.gr. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: http://www.pegasus-xanthi.gr .

Για την OPEN κατηγορία οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.pegasus-xanthi.gr. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι αθλητές διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση σε αγώνα.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές - συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Επειδή θα υπάρχουν τσιπάκια ηλεκτρονικής χρονομέτρησης οι δηλώσεις συμμετοχής θα λήξουν την 24η Αυγούστου 2014 ώστε να υπάρχει χρόνος για τον προγραμματισμό τους.

 

ΑΡΘΡΟ 4:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.


ΑΡΘΡΟ 5:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

 

Κατηγορίες για αθλητές με δελτία:

  • Elite Ανδρών 19+

 

Κατηγορίες του OPEN αγώνα:

  • Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.
  • Α1 Ανδρών, 19 – 29 ετών
  • Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών
  • Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών
  • Β2 Βετεράνων 50+
  • Γ Γυναικών, 18+

 

ΑΡΘΡΟ 6:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 60΄ λεπτά προ της εκκίνησης.

2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.

3. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.

4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές και θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι στα σημεία που θα τους υποδειχθεί από τη γραμματεία του αγώνα.

5. Με το πέρας του αγώνα θα παραδίδονται στη γραμματεία οι αριθμοί και θα επιστρέφονται τα δελτία μαζί με κουπόνια για την συμμετοχή των αθλητών στο γεύμα.

 


ΑΡΘΡΟ 7:

Έπαθλα - Βραβεύσεις κάθε Κατηγορίας    

1ος Νικητής                                 Ποδηλατική μπλούζα - Χρυσό Μετάλλιο– Δίπλωμα (αναμνηστικό)

2ος     »                                       Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα (αναμνηστικό)

3ος     »                                       Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα (αναμνηστικό)

4ος,5ος,6ος Νικητής                       Δίπλωμα (αναμνηστικό)

 

ΑΡΘΡΟ 8:

Η συμμετοχή στον αγώνα για όλους τους αθλητές (με δελτίο και OPEN) είναι ΔΩΡΕΑΝ.