• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

-οι  Ξανθιώτες ποδηλάτες  «έκλεψαν» εντυπώσεις και μετάλλια

 

Ήταν μια από τις πιο πετυχημένες αγωνιστικές παρουσίες της ποδηλατικής αγωνιστικής ομάδας του ΠΗΓΑΣΟΥ, καθώς οι Ξανθιώτες κατάφεραν να κάνουν όλους να μιλούν για αυτούς με τα καλύτερα λόγια, εντυπωσιασμένοι από τις επιδόσεις και τη γενικότερη οργανωμένη αγωνιστική παρουσία.

Ήταν το 2ο ΚilkisRoadCup που έγινε το πρωί της Κυριακής 24/03 και αφορούσε ποδηλατικούς αγώνες με πανελλήνια συμμετοχή  αθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

«Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί» και αυτό έγινε πράξη στην πόλη του Κιλκίς καθώς το λεωφορείο της Ξάνθης αποβίβασε περίπου 50 άτομα (!) εκ των οποίων αθλητές, προπονητές, συνοδούς, ομάδα υποστήριξης, τροφοδοσίας κα, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο αναγκάζοντας τους διοργανωτές να αναφέρονται συχνά στις εκφωνήσεις – περιγραφή στην πολυπληθή «Ξανθιώτικη αποστολή» !

Οι ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ δήλωσαν αγωνιστική συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες, με «αιχμή του δόρατος» τις μεγαλύτερες ηλικίες και αξιοσημείωτη γυναικεία συμμετοχή. Δίκαια ο πρόεδρος Βασίλης Ποιμενίδης εκτός από τα εύσημα πήρε και τους επαίνους του Αλυτάρχη και της γραμματεία των αγώνων, μαζί με τον τίτλο της μεγαλύτερης αριθμητικά αποστολής των αγώνων.

Οι Ξανθιώτες είχαν το δικό τους μερίδιο στην πλατεία της Μακεδονικής πόλης, με ξεχωριστό περίπτερο συμμετοχής, ποδηλατικό σταντ στάθμευσης και πλήρη υποστηρικτικό υλικό για όλους τους αθλητές που περιλάμβανε μέχρι και ειδικό αυτοκίνητο συνοδείας και παροχής τεχνικής βοήθειας στους αθλητές. Η  εκκίνηση για τα περίπου 80 χλμ ποδηλασίας  δόθηκε στις 10,45, με περισσότερους από 200 ποδηλάτες να κατακλύζουν τον χώρο και τους διοργανωτές να δικαιώνονται για την θεσμοθέτηση και την καθιέρωση μιας ακόμη πετυχημένης ποδηλατικής εκδήλωσης.  Η εικόνα της ομάδας του ΠΗΓΑΣΟΥ  παρέπεμπε στο άψογο αποτέλεσμα συνεργασίας ομάδας – αθλητών και ΔΣ του συλλόγου, με τους ποδηλάτες σε ομοιόμορφη παράταξη, με την αγωνιστική ενδυμασία και τα χρώματα της Ξάνθης να ξεχωρίζουν στο πλήθος.

Η μορφολογία της αγωνιστικής διαδρομής συμπεριλάμβανε το νότιο πεδινό τμήμα του Ν. Κιλκίς, με όμορφα σκαμπανεβάσματα, χαμηλούς λόφους και τοπία, ενώ σημείο αναφοράς ήταν η Λ. Πικρολίμνη, την οποία και χρειάστηκε να την κυκλώσουν και να καλύψουν οδικά, περνώντας από τα παρακείμενα χωριά της περιοχής. Σε όλη την διάρκεια της διέλευσης ποδηλατιστών υπήρχε άψογη συνεργασία της Τροχαίας με τους διοργανωτές και εθελοντές, ενώ υποδειγματική ήταν τόσο η ροή όσο και το στήσιμο της διαδρομής που ήθελε τους αθλητές να περνούν από  μια σειρά δυσκολιών και επίπονης προσπάθειας προκειμένου να γευτούν την χαρά του τερματισμού. Σε κάθε οικισμό υπήρχε κοινό που εμψύχωνε τους αθλητές, ενώ αυτοκίνητα συνοδείας τους υποστήριζαν σε θέματα τροφοδοσίας και παροχής υπηρεσιών. Σε ένα από αυτά και ο προπονητής του ΠΗΓΑΣΟΥ Χρήστος Σταυριανίδης έδινε τις πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές του, ενώ φρόντιζε να αποκαθιστά τυχόν ζημιές και μικροεπισκευές. Ο Δραμινός τεχνικός του ΠΗΓΑΣΟΥ είχε πάντα ένα καλό λόγο για τους Ξανθιώτες αθλητές του, ενώ στο τέλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα αγωνιστικά πλασαρίσματα της πλειοψηφίας των ποδηλατιστών, όσο και τις διακρίσεις που απέσπασαν.

«Εάν αναλογιστεί κανείς το λίγο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο έχει συγκροτηθεί και προπονείται η ομάδα, τότε θα πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι για τις επιτυχίες της Ξανθιώτικης ποδηλασίας και τις διακρίσεις της σε κάθε αγωνιστική συμμετοχή», δήλωσε ο κ. Σταυριανίδης στο τέλος της ημέρας.

Στον αγωνιστικό τομέα, χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από 2 ώρες για να τερματίσει το πρώτο γκρουπ αθλητών που χειροκροτήθηκαν από θεατές και κοινό, ενώ μέσα σε αυτούς βρίσκονταν και ο Ξανθιώτης Αφεντούλης Τσακιρίδης, 6ος στο σύνολο της γενικής κατάταξης και 3ος  (χάλκινο μετάλλιο) στην κατηγορία ανδρών. Ο Σταύρος Παπαδόπουλος τερμάτισε 2ος στην κατηγορία 40+ χαρίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στον ΠΗΓΑΣΟ, ενώ τον χορό των διακρίσεων έκλεισε ο Βασίλης Ποιμενίδης στα 50+ με το 3ο μετάλλιο για τους Ξανθιώτες. Σημαντικά πλασαρίσματα πέτυχαν πολλοί από τους ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ, ενώ το παρών έδωσε και το γυναικείο τμήμα.