• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Μια όμορφη και εύκολη ποδηλατοβόλτα επιφύλασσε την Κυριακή 16/12 για τους μαθητές και το μέλη του ο Ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης "ΠΗΓΑΣΟΣ".

Οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες, καθώς και η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των τελευταίων αγορών συνετέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί μια σχετικά γρήγορη και ήπια ποδηλατοβόλτα, στα πέριξ της πόλης, συνολικής διάρκειας 1,15΄ και περίπου 13 χλμ.

Οι μαθητές των σχολείων –και κυρίως των γυμνασίων – ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της μικρής εκδρομής η οποία είχε αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Ξάνθης.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες ήταν από τις οδούς Βλαχοπούλου – Πραξιτέλους – Ηλιουπόλεως – Εκτενεπόλ – Εύμοιρο (στάση στο άλσος) – Νέα και παλιά Μορσίνη – Χρύσα – οδός Σάρδεων - Μεσολλογίου – Μ. Βόγδου – πλατεία.

Στους μικρούς ποδηλάτες δόθηκαν «οδηγίες ασφαλείας» αλλά και άλλες συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ το επόμενο «μαθητικό» ποδηλατικό ραντεβού δόθηκε για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι διεργασίες κατάρτισης του συνολικού ετήσιου προγράμματος του Ποδηλατικού συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ προκειμένου να μπορέσει να παρουσιαστεί με την έναρξη του 2013. Το τελευταίο θα περιλαμβάνει όχι μόνο το αγωνιστικό καλεντάρι αλλά και δράσεις, εκδηλώσεις και κοινωνικές πρωτοβουλίες του Ξανθιώτικου συλλόγου, καθώς από την νέα χρονιά εμπλουτίζεται δυναμικά πλέον με την ουσιαστική παρουσία και δράση των αντίστοιχων Παιδικών και Αστικών τμημάτων .

Περισσότερα στη συνέχεια…