• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος», σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμο Αβδήρων, διοργανώνουν ανοιχτό ποδηλατικό αγώνα δρόμου την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012.

ΑΡΘΡΟ 1:

Την Κυριακή 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 73 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ.
Διαδρομή: Κεντρική Πλατεία, Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σέλερο, Πολύσιτος, Συδινή, Κουτσό, Νέα Κεσσάνη, Μάνδρα, Άβδηρα, Πεζούλα, Γκιώνα, Μέλισσα, Μαγικό, Διομήδεια, Πετεινός, Κεντρική Πλατεία.
Υψομετρικά διαδρομής: +350 μ

Επίσης, την Κυριακή θα διεξαχθεί παράλληλα με τον αγώνα επίδειξη ΒΜΧ από επαγγελματίες αθλητές στην Κεντρική Πλατεία.

ΑΡΘΡΟ 2:

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες.
Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.
Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές - συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

ΑΡΘΡΟ 4:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον

τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 5:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
• Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.
• Α1 Ανδρών, 18 – 29 ετών
• Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών
• Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών
• Β2 Βετεράνων 50+
• Γ1 Γυναικών, 18+


ΑΡΘΡΟ 6:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 60΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

ΑΡΘΡΟ 7:

Έπαθλα - Βραβεύσεις
1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας Χρυσό Μετάλλιο (αναμνηστικό)– Δίπλωμα
2ος » Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος » Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος » Μετάλλιο - Δίπλωμα

ΑΡΘΡΟ 8:

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

1. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση
2. Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.pegasus-xanthi.gr
3. Με αποστολή email στην διεύθυνση info [at] pegasus-xanthi.gr, αναφέροντας: ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟ Ή ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΟΜΑΔΑ – ΧΟΡΗΓΟ.

ΑΡΘΡΟ 9:

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.

ΑΡΘΡΟ 10:

Εκδηλώσεις.
Μετά τον αγώνα θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με πάστα, εδέσματα και γλυκά από καταστήματα της πόλης της Ξάνθης και παράλληλα θα γίνεται και η επίδειξη ΒΜΧ από επαγγελματίες αθλητές. Πιο συγκεκριμένα:

Το Ξανθιώτικο νεανικό μουσικό σχήμα BROKEN STRINGS με τους δεξιοτεχνικούς μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του, υπόσχεται να ξεδιψάσει μουσικά όλους όσους θα μετέχουν της εκδήλωσης. Η ελευθερία, ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητά τους, συναντάνε την ικανότητα, το θάρρος, το θετικό θράσος και το πηγαίο αναπάντεχο των χειριστών ποδηλάτων επίδειξης BMX, οι οποίοι θα καταλάβουν με τις αέρινες επελάσεις τους για όλη την διάρκεια του ποδηλατικού αγώνα, τους πύργους και τους θρύλους της κεντρικής πλατείας Ξάνθης. Επίσης όλοι οι συγκάτοικοι της πλατείας θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μοναδικά επώνυμα ποδηλατικά μοντέλα πόλης, δρόμου, βουνού καθώς και συνοδευτικά είδη. Ταυτόχρονα όσοι επιθυμούνε θα έχουν την μοναδική ευκαιρία για μια δωρεάν βόλτα με το τρενάκι του Δήμου Ξάνθης γύρω από το περιαστικό δάσος και μέσα από την Πόλη-Αγορά της Ξάνθης. Τέλος τους ποδηλάτες αθλητές του αγώνα και τους συνοδούς τους θα τους περιμένει μια αντάξια οργανωμένη παράθεση εδεσμάτων αποτελούμενη από μεγάλη ποικιλία μακαρονάδων, κρύων σάντουιτς, γλυκών και κρύων ροφημάτων Ελληνικού Θρακικού τσαγιού και μαστίχας Χίου.