• info [at] pegasus-xanthi.gr
 • 25413 03452
 • Κλεμανσώ 10

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος» διοργανώνει αγώνα ορεινής ποδηλασίας, στο αγώνισμα XCO, για τις κατηγορίες i) Ανδρών (Elite-Νεών), ii) αγώνα Open άνω των 19 ετών, iii) αγώνα Open E-mountain bike, και στο αγώνισμα του XCC για τις κατηγορίες Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Μίνι (Μεγάλα και Μικρά) την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π. για τις ως άνω κατηγορίες

 

ΑΡΘΡΟ 1: - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:00 π.μ. Άνδρες (διάρκεια 90’)

11:10 π.μ. Παμπαίδες, 11:11 Πανκορασίδες (διάρκεια 35’)

11:31 Open σε ηλικιακά γκρουπ (διάρκεια 75’)

12:00 μ.μ. Μίνι μεγάλα (διάρκεια 28’)

12:30 μ.μ. Μίνι Μικρά (διάρκεια 18’)

13:00 μ.μ. Open E-mountain bike (διάρκεια 75’)

 

ΑΡΘΡΟ 2: - ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Η διαδρομή του αγώνα XCO είναι 5.2km (η κάθε στροφή) και αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και δασικούς δρόμους.

Η διαδρομή του αγώνα XCC (για τις μικρές κατηγορίες) είναι 1.100m

Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι (MTB Bike Park), πάνω από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, στην Ξάνθη.


ΑΡΘΡΟ 3: - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τους αθλητές με δελτία: Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών και μέχρι ένα συνοδό. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2019.

Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο email: info@pegasus-xanthi.gr. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: http://www.pegasus-xanthi.gr

 

Για τις OPEN κατηγορίες οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.pegasus-xanthi.gr. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι αθλητές διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες, καθώς και κάτοχοι ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ αθλητή. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση σε αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους και μονοπάτια.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές - συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη με ενεργό δελτίο ΕΟΠ το 2019, στην κατηγορία OPEN εφόσον διεξαχθεί αγώνας της επίσημης αγωνιστικής κατηγορίας που αναγράφεται στο δελτίο του.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

   1. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση

   2. Στην ιστοσελίδα του συλλόγου: http://www.pegasus-xanthi.gr

   3. Για τους αθλητές που θα τρέξουν με δελτίο θα πρέπει να δηλωθούν από την ομάδα τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συμπληρώνοντας το ειδικό έγγραφο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

 

Το αντίτιμο συμμετοχής για τους αθλητές των OPEN κατηγοριών είναι 10 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.

Στις OPEN κατηγορίες, με την εγγραφή τους, θα δοθεί συσκευασία με σάντουιτς, νερό, μπανάνα, και ενεργειακή μπάρα δημητριακών.

 

ΑΡΘΡΟ 4: - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 09.30-12.30 και σε χώρο, δίπλα από το σημείο εκκίνησης του αγώνα. Θα πραγματοποιηθεί τεχνικό συνέδριο – ενημέρωση των αθλητών 45’ πριν την εκκίνηση (στις 10:15), στην περιοχή ΛΕΙΒΑΔΙ, δίπλα από το σημείο εκκίνησης του αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 5: - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

    1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.

 1. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα και των επίσημων προπονήσεων προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.

 2. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.

 3. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

 

ΑΡΘΡΟ 6: - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ, και πιο συγκεκριμένα αυτούς για την Ορεινή Ποδηλασία. Για ότι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ και την προκήρυξη του αγώνα, ισχύουν οι κανονισμοί της UCI.

Οι αθλητές που αργοπορούν θα αποσύρονται από τον αγώνα (όριο χρόνου 100% του lap), σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π.

Θα υπάρχει μια ζώνη τροφοδοσίας και τεχνικής βοήθειας, όπως αυτή ορίζεται στους χάρτες των διαδρομών. Οι αθλητές απαγορεύεται να δεχτούν τεχνική βοήθεια εκτός της ζώνης τεχνικής βοήθειας, η οποία θα εποπτεύεται από κριτή.

Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

 

ΑΡΘΡΟ 7: - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ

1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα

2ος » Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα

3ος » Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα

4ος, 5ος, 6ος Δίπλωμα

Για την κατηγορία OPEN θα ισχύει κοινή κατάταξη και βράβευση στα ακόλουθα ηλικιακά γκρουπ:

 • Open Ανδρών, 19 – 29 ετών, 30 – 39 ετών, 40 – 49 ετών, 50+ ετών

 • Open Γυναικών 19+ ετών

Για τον αγώνα Open E-mountain bike η κατάταξη είναι κοινή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

 

ΑΡΘΡΟ 8: - ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα γίνουν 10’ μετά τον τερματισμό των 6 πρώτων νικητών της τελευταίας κατηγορίας και την επικύρωση των αποτελεσμάτων, στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού.

 

ΑΡΘΡΟ 9: - ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

 

ΑΡΘΡΟ 10: - ΠΟΙΝΕΣ:

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

 

ΑΡΘΡΟ 11:

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Καζανίδης Κωσταντίνος

 

ΑΡΘΡΟ 12:

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Τσακιρίδης Αφεντούλης 6937769739, Σπανίδης Μιχαήλ 6945158463 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΑΡΘΡΟ 13: ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

 

ΑΡΘΡΟ 15: - ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Επισυνάπτεται μαζί με την προκήρυξη του αγώνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στο site του συλλόγου: www.pegasus-xanthi.gr